Business Construct

Sectorul cinci este cel mai ieftin pentru dezvoltatorii din retail. Zona de nord, cea mai scumpă

Sectorul cinci este cel mai ieftin pentru dezvoltatorii...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

22.02.2017, 07:00 788

În zona de nord se află mallurile Băneasa Shopping City şi Promenada.

 
Sectorul 1 din Bucureşti este cel mai scump din punctul de vedere al chiriilor în retail, pre­ţurile fiind cuprinse între 70 şi 80 de euro pe metru pătrat, după cum arată un studiu rea­lizat de compania de consultanţă imo­bi­liară DTZ Echinox. La polul opus se află sec­to­rul 5, unde media este cuprinsă între 20 şi 30 de euro.
 
În sectorul 1, principalele proiecte comer­ciale sunt mallul deţinut de omul de afaceri Gabriel Popoviciu, Băneasa Shopping City, şi cel dezvoltat de sud-africanii de la NEPI, Promenada. Lor li se adaugă Băneasa Retail Park şi Colosseum Retail Park.
 
De altfel, în sectorul 1 există şi cea mai mare densitate de retail la mia de locuitori – 967 mp/1.000 locuitori - ţinând cont că este di­vi­ziunea cel mai puţin populată. Practic, aproa­pe fiecare locuitor are la dispoziţie un metru pătrat de retail. În total, sectorul din nordul Capitalei are o suprafaţă de 218.000 de metri pătraţi închiriabili de spaţii comerciale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO