Business Construct

Şefa Sika pe Europa de Est: Se simte o revenire a cererii în proiectele private de construcţii. Ideal ar fi să fie şi pe infrastructură

Ileana Nicolae, manager al Sika în Europa de Est

Ileana Nicolae, manager al Sika în Europa de Est

Autor: Andreea Neferu

26.06.2015, 17:30 1046

Ileana Nicolae se ocupă de activitatea din 18 ţări din Europa de Est în care Sika este prezentă, precum Austria, Polonia, Rusia, România sau Serbia, cu afaceri totale de 400 de milioane de euro şi 900 de angajaţi.

Piaţa construcţiilor din România a intrat într-un nou ciclu de creştere, chiar dacă timid, datorită investi­ţiilor private, însă proiectele publice de construcţii sunt cele care pot imprima un avans susţinut al sectorului de profil, afirmă Ileana Nicolae, executivul care este manager pentru Europa de Est în cadrul producătorului elveţian de materiale de construcţii Sika.

„În România se simte o oarecare revigorare a cererii, dar mai mult pe zona de privat. Ideal ar fi să fie şi pe infrastructură. Situaţia e foarte tristă în România dacă ne uităm la infra­structura de transport“, afirmă Ileana Nicolae, care de peste un an conduce operaţiunile din zona de est a Europei în cadrul Sika.

Volumul lucrărilor de construcţii a avansat pe plan local cu aproape 12% în primele patru luni ale anului comparativ cu aceeaşi perioadă din 2014, potrivit datelor de la Statistică, însă în timp ce pe rezidenţial şi nonrezidenţial au existat creşteri, pe zona de construcţii ingi­nereşti (de infrastructură) a existat o scădere de 0,5%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO