Şeful producătorului ASA CONS din Turda: Este extrem de dificil să mai găsim în piaţă muncitori calificaţi

16 aug 2017 Autor: Laurentiu Cotu

„Problema forţei de muncă poate fi cea mai mare frână în dezvoltarea ulterioară a economiei româneşti.“

Producătorul de prefabricate ASA CONS din Turda, judeţul Cluj, care a finalizat în acest an construcţia structurii fabricii de MDF din Oarja, de lângă Piteşti, o investiţie de 150 mil. euro a concernului turc Yildiz Entegre, spune că se confruntă în prezent cu probleme majore în găsirea forţei de muncă calificate. Compania a ajuns în prezent la aproximativ 180 de angajaţi, însă are nevoie în continuare de personal calificat pentru posturi de electricieni, tâmplari, sudori sau mecanici confecţii metalice.

„Aşa cum am anticipat încă de acum aproape doi ani, forţa de muncă a devenit cea mai mare pro­blemă cu care ne confruntăm la acest moment, nu doar în Ro­mâ­nia, ci şi în întrega Europă de Est. Am avut anul acesta cel mai mare procent de rotaţie de personal, de 10%, adică ne-au plecat aproape 20 de angajaţi în primele şase luni ale anului, reuşind cu foarte mare dificultate să-i înlocuim, însă în acest moment este extrem de dificil, dacă nu imposibil, să mai găseşti în piaţă muncitori buni, calificaţi“, a declarat pentru ZF Transilvania Bogdan Bulgaria, general manager al ASA CONS România şi ASA Epitoipari Hungary.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.08.2017

 
Cuvinte cheie:
crestere
, forta de munca
, dezvoltare
, economia romaneasca
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide