Business Construct

Storia.ro: Oradea şi Braşovul, oraşele cu cele mai multe spaţii de recreere

Storia.ro: Oradea şi Braşovul, oraşele cu cele mai...

Autor: Cristina Bellu

23.06.2017, 00:00 496

Oradea, Braşov şi Miercurea-Ciuc ocupă primele locuri într-un top al oraşelor cu cel mai bun  acces la spaţiile verzi, precum şi la facilităţi sportive şi culturale, arată o analiză realizată de Storia.ro, o platformă de anunţuri dedicată exclusiv sectorului imobiliar, lansată de OLX. 

În clasament mai urmează Slobozia, Piteşti, Cluj-Napoca, Deva şi Târgu- Mureş.

Ultimele poziţii aparţin oraşelor Brăila, Focşani, Constanţa, Giurgiu, Suceava, Galaţi, Alexandria şi Satu Mare. Pe regiuni istorice, Bucureşti şi Ilfov conduc în clasament cu o medie de 58,75% şi 41,857%. Transilvania, Crişana şi Banat au medii de 58,67%, 57,39% şi respectiv 56,25%, în timp ce Dobrogea, Moldova şi Muntenia ocupă ultimele poziţii.

Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, în judeţele din România sunt peste 25.000 de hectare de parcuri, grădini sau scuaruri publice, însă nu toate municipiile îndeplinesc cerinţa europeană de minimum 26 de metri pătraţi de spaţii verzi per cap de locuitor.

”În ceea ce priveşte oferta de locuinţe noi la nivel naţional, facilităţi precum acces gratuit la piscină, parcuri, locuri de joacă, zone de agrement sau relaxare fac parte din oferta dezvoltatorilor imobiliari din ce în ce mai des şi, cu siguranţă, influenţează preţul şi decizia de achiziţie a unei locuinţe”, spune Sorin Bălan, Head of Storia.ro şi OLX Imobiliare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO