Business Construct

Ţepeş, Bilka Steel: În 2014, peste 50% din piaţa acoperişurilor sunt generate de renovări

Horaţiu Ţepeş

Horaţiu Ţepeş

Autor: Andreea Neferu

22.09.2014, 00:06 353
Horaţiu Ţepeş, antreprenorul care controlează producătorul braşovean de ţigle metalice Bilka Steel, spune că anul acesta renovările au continuat să fie preponderente în piaţa locală de acoperişuri în detrimentul construcţiilor noi.
 
„Sunt zone în ţară în care 97-99% din vânzări sunt reprezentate de renovări. La nivel de întreagă piaţă românească, aş estima că peste 50% din vânzări sunt generate de renovări, dar consider că în următorii ani ponderea construcţiilor noi va creşte. Un motiv pentru reluarea construcţiilor noi este că investitorii vor reveni în România, o ţară unde taxele sunt mici (comparativ cu statele din vestul Europei - n.red.)“, afirmă Ţepeş. 
 
El adaugă că în prezent clienţii sunt mult mai chibzuiţi în ceea ce priveşte achiziţiile în domeniul construcţiilor, însă acoperişurile au prioritate în faţa altor lucrări. „Dacă o zugrăveală mai poate aştepta, în schimb un acoperiş nu poate, pentru că rişti să îţi plouă în casă“, afirmă Ţepeş.
 
Compania Bilka Steel estimează că va încheia primele nouă luni ale acestui an cu o cifră de afaceri de peste 100 de milioane de lei (22,6 milioane de euro), în creştere cu 34% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.  Pentru întreg anul 2014, Bilka Steel mizează pe un avans al rulajului de peste 30%, urmând să depăşească cifră de 30 de milioane de euro. Compania realizează şi exporturi, în ţările din spaţiul ex-sovietic, dar şi în Franţa, Austria, Slovacia sau Germania, livrările pe pieţe externe generând circa 5% din cifra de afaceri.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO