Business Construct

Tot în Transilvania? Comisia Europeană finanţează cu 246 mil. euro autostrada Târgu-Mureş – Câmpia Turzii

CORINA CREŢU, comisarul european pentru dezvoltare regională: Acest proiect va face mai atractivă atât pentru investitori, cât şi pentru turism

CORINA CREŢU, comisarul european pentru dezvoltare regională: Acest proiect va face mai atractivă atât pentru investitori, cât şi pentru turism

Autor: Iulian Anghel

20.06.2018, 00:00 167

Comisia Europeană a aprobobat marţi - prin intermediului comisarului pentru dezvoltare regională Corina Creţu - o finanţare de 246 milioane de euro pentru construcţia unor secţiuni ale autostrăzii Târgu-Mureş - Ogra - Câmpia Turzii, în lungime totală de 56,5 kilometri.

„Proiectul are în vedere construcţia unei porţiuni de 51,8 km de autostradă, cu două benzi pe sens de circulaţie, între oraşele sus-amintite, precum şi a unei secţiuni de 4,7 km în apropierea oraşului Târgu-Mureş“, a anunţat Comisia Europeană.

În exerciţiul financiar 2014 – 2020, România beneficiază de o alocare de peste 22 de miliarde de euro în cadrul Politicii de Coeziune pentru perioada 2014-2020 5,1 miliarde de euro urmând să fie alocaţi programului Infrastructura Mare, destinat constucţiei de şosele şi autostrăzi.

„Acest proiect de mare importanţă, situat pe un coridor european strategic, va contribui la crearea unei reţele de transport mai rapide şi mai sigure în România. De asemenea, va face regiunea mai atractivă atât pentru investitori, cât şi pentru turism“, a declarat Corina Creţu, comisar european pentru dezvoltare regională. Secţiunea de autostradă Târgu Mureş - Ogra - Câmpia Turzii face parte din Coridorul 9 Paneuropean, Rin-Dunăre, care leagă Strasbourg de Constanţa.

Proiectul urmează a fi finalizat până în luna octombrie 2019. În exerciţiul financiar 2014 – 2020 România beneficiază de o alocare de peste 22 mld. euro în cadrul politicii de coeziune.

Programul Infrastructura Mare care se ocupă de construcţia de autostrăzi şi drumuri beneficiază de 5,1 mld. euro din aceste fonduri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO