Business Construct

Tranzactie: Gigantul olandez Imtech a preluat businessul Arconi

27.10.2009, 13:41 242

Grupul olandez Imtech, cu afaceri de 3,8 mld. euro in sectorulde servicii de inginerie, a achizitionat recent compania ArconiGrup din Bucuresti, controlata de omul de afaceri Dumitru Gavrilut,fiind cea mai mare tranzactie din constructii de anul acesta.Olandezii au platit cash prima transa dintr-un total de circa 14-15mil. euro, potrivit unor estimari pe baza datelor oferite decompanie.

Valoarea tranzactiei s-a calculat la un multiplu de circa 6 alEBIT (profit brut), similar cu al altor tranzactii derulate deImtech de la inceputul anului. "Nu dorim sa facem publica valoareatranzactiei, insa s-a luat in calcul un multiplu in jurul valoriide 6, asa cum am procedat si la alte achizitii derulate anul acestade grup. Negocierile pentru achizitionarea Arconi au inceput incadin 2007 si au fost finalizate recent, urmand ca pana in lunadecembrie sa primim aprobarea si de la Consiliul Concurentei", adeclarat Mark Salomons, responsabil cu comunicarea in cadrulgrupului Imtech. Arconi Grup, specializata in servicii deinginerie, a realizat anul trecut un profit brut de 8,6 mil. lei(2,3 mil. euro) la afaceri de 12,2 mil. euro, iar potrivit Imtech,afacerile companiei vor creste in 2009, in ciuda crizeiimobiliare.

Prin aceasta tranzactie, Imtech intentioneaza sa-si extindaactivitatea in Europa de Est, unde activa doar prin divizia sa dinGermania. "Suntem deja prezenti pe piata locala, insa prin proiectela o scara mai mica. Vrem sa ne extindem in Europa de Est siaceasta este prima tranzactie pe care o facem in regiune. Poate arfi fost mai bine sa finalizam tranzactia mai devreme, insaconsideram ca in Romania exista in continuare potential dedezvoltare."

Arconi Grup, infiintata in 1991, este controlata de omul deafaceri Dumitru Gavrilut, care detine 75% din actiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO