Business Construct

Tranzactie: Immoeast a preluat patru proiecte ale EFG

28.04.2009, 13:15 73
Fondul austriac de investitii Immoeast, cu active imobiliare de aproape un miliard de euro pe piata locala, a preluat integral patru proiecte imobiliare pe care le detinea in coproprietate cu dezvoltatorul European Future Group si care implica investitii de aproximativ 500 de milioane de euro. Aceasta miscare surprinzatoare survine in contextul in care Immoeast se afla in plin proces de restructurare.
Astfel, Immoeast detine integral doua noi proiecte in Capitala, unul rezidential si unul birouri, in zona Jandarmeriei, precum si doua proiecte de retail din Brasov.
"Am vandut in urma cu doua saptamani participatiile din cele patru proiecte in care eram actionari minoritari alaturi de Immoeast - Livada de Meri, Meteo Business City, Roua Shopping Park si IUS din Brasov. Pentru achizitia terenurilor pentru aceste proiecte au fost folosite si credite bancare", a declarat Jeff Kirby, CEO si actionar al European Future Group (EFG). EFG a inghetat la inceputul acestui an toate proiectele de dezvoltare imobi-liara de pe piata locala, renuntand la mai bine de 90% din angajatii din Romania, ca urmare a problemelor de lichiditate cu care se confrunta. Potrivit informatiilor existente, EFG detinea participatii de circa 10% in fiecare dintre aceste proiecte, astfel ca tranzactia s-a ridicat, probabil, la mai putin de cinci milioane de euro, in conditiile in care firmele in portofoliul carora figureaza aceste active au datorii cumulate de circa 40 mil. euro, contractate pentru achizitia terenurilor.
In ultimele luni, Immoeast a renuntat la proiecte de 1,3 miliarde de euro de pe piata locala, avand, potrivit celui mai recent raport financiar, un numar de 73 de proprietati in Romania, cu o valoare de piata de 966 milioane de euro.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO