Turcii de la Kastamonu văd afaceri de 160 mil. euro la fabrica de prelucrare a lemnului din Reghin

22 feb 2017 Autor: Laurentiu Cotu

Compania Kastamonu România (fosta Prolemn) din Reghin, controlată de firma Kastamonu Entegre, unul dintre cei mai importanţi jucători din domeniul prelucrării lemnului din Turcia, mizează în acest an pe o cifră de afaceri de 160 mil. euro, mai mult cu 4% faţă de anul trecut. Kastamonu România a raportat pentru 2016 afaceri de 154,2 mil. euro, în creştere cu 20% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor transmise de companie şi a celor de la Ministerul Finanţelor.
 
„Estimăm că vom ajunge în acest an la afaceri de 160 de milioane de euro. Factorii care vor susţine businessul nostru sunt creşterea capacităţii de impregnare şi melaminare, odată cu instalarea unor noi utilaje pe platforma de la Reghin, precum şi consolidarea portofoliului de produse importate din cadrul grupului, MDF brut şi melaminat, MDF super lucios şi parchet melaminat“, au declarat pentru ZF Transilvania oficialii companiei Kastamonu România.
 
Cele mai importante proiecte bugetate de companie în acest an constau în instalarea celei de-a treia prese de mela­minare a PAL-ului şi a celei de-a doua linii de impregnare a hârtiei decor. Kastamonu va continua în acest an demersurile pentru construirea unităţii de producţie a adezivilor. Turcii au în plan de mai mult timp construirea la Reghin a unei fabrici de adezivi industriali, cu o capacitate de 100.000 de tone de formaldehidă şi 130.000 de tone de răşini ureice şi alte produse, care ar trebui să acopere nevoia de adezivi a companiei. Proiectele în astfel de capacităţi de pro­duc­­ţie sunt sensibile şi de obicei nu se bucură de sprijinul au­tori­tăţilor locale. Pe de altă parte, reprezentanţii societăţii civile au soli­ci­tat mutarea investiţiei într-o altă zonă, potrivit presei locale.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.02.2017

 
Cuvinte cheie:
Kastamonu
, reghin
, afaceri
, lemn
, fabrica
, turci
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide