Business Construct

Umbrărescu ia 10% din banii de drumuri de la Ministerul Dezvoltării

29.09.2011, 00:00 301

Spedition UMB şi Tehnostrade, două firme de construcţii controlate de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu, au câştigat până în prezent o zecime din cele 2,6 miliarde de euro puse la bătaie de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului pentru reabilitarea de drumuri judeţene şi locale.

Cele două firme ale lui Umbrărescu au câştigat până acum două pachete de modernizare a drumurilor judeţene şi locale, cu o valoare cumulată de aproape 260 de milioane de euro.

Judeţele în care Spedition UMB şi Tehnostrade vor lucra sunt Suceava, Botoşani, Iaşi şi Neamţ, în condiţiile în care cele două firme au sediul tot în Moldova, în judeţul Bacău.

MDRT va plăti aproape 2,6 miliarde de euro fără TVA pentru cei circa 8.600 de kilometri de drumuri judeţene şi locale pe care i-a scos la licitaţie în perioada aprilie-mai, potrivit calculelor ZF care iau în considerare estimările ministerului cu privire la costul fiecărui pachet.

Până în prezent au fost atribuite doar 4 dintre cele 20 de pachete de drumuri pentru toate judeţele ţării.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO