Business Construct

Un drum expres de 9 km ar putea face legătura între aeroportul Otopeni şi autostrada Bucureşti-Ploieşti

Un drum expres de 9 km ar putea face legătura între...

Autor: Andreea Neferu

10.02.2015, 13:25 2680

Varianta actualizată şi finală a masterplanului general de transport prevede că între aeroportul Otopeni şi autostrada Bucureşti -Ploieşti să fie construit un drum expres cu o lungime de 9 kilometri.

Valoarea estimată a construcţiei acestui drum se ridică la aproape 41 de milioane de euro, potrivit unor documente puse la dispoziţie de Ministerul Transporturilor.


În total, masterplanul de transport include construcţia a aproape 2.000 de km de drumuri expres până în 2030, printre care şi Braşov-Piteşti, Paşcani-Suceava sau Constanţa-Tulcea-Brăila (inclusiv podul de la Brăila).


De asemenea, in masterplan figurează o nouă categorie de şosea, "drum expres fazat", pe ruta Alexandria-Craiova. Nu este încă clar ce anume va presupune construcţia acestui drum expres fazat.

Anterior, s-a luat în calcul varianta construcţiei unei "autostrăzi fazate" pe traseul Sibiu-Piteşti, adică construirea în prima etapă a unui drum expres pe această rută, care în timp să fie transformat în autostradă.

În varianta actualizată şi finală a masterplanului, Sibiu-Piteşti figurează ca urmând a fi construită sub formă de autostradă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO