Business Construct

Un producător din Sebeş: „Nu mai avem forţă de muncă în oraş. Este nevoie de reţele de transport să-i aducem pe oameni din localităţile vecine“

Piersante Savini, director general al Savini Due:
Administraţiile locale ar trebui să vină în întâmpinarea firmelor şi a angajaţilor prin dimensionarea, de exemplu, a reţelelor de transport, astfel încât să poată aduce la Sebeş muncitori din localităţile vecine.

Piersante Savini, director general al Savini Due: Administraţiile locale ar trebui să vină în întâmpinarea firmelor şi a angajaţilor prin dimensionarea, de exemplu, a reţelelor de transport, astfel încât să poată aduce la Sebeş muncitori din localităţile vecine.

Autor: Laurentiu Cotu

21.08.2014, 00:06 907
Piersante Savini, executivul italian care controlează producătorul de mobilier pentru baie Savini Due din Sebeş, cu 270 de angajaţi şi afaceri de 14 mil. euro, spune că cea mai mare problemă pentru un centru industrial cum a devenit oraşul Sebeş a devenit lipsa forţei de muncă.
 
Cu o populaţie de numai 32.000 de locuitori, oraşul din judeţul Alba este cartierul general al austriecilor de la Holzindustrie şi Kronospan, a atras cea mai mare investiţie a grupului german Daimler din România, şi are alte centre de producţie precum fabrica de bere Albacher a Romaqua, fabrica italie­ni­lor de la Savini Due sau cea de înghe­ţată a familiei Istrate (Alpin 57 Lux).
 
„În Sebeş nu mai este forţă de muncă, iar acest fapt constituie o problemă într-un centru industrial, în care sunt prezente multe investiţii. Administraţiile locale ar trebui să vină în întâmpinarea firmelor şi a angajaţilor prin dimensionarea, de exemplu, a reţe­lelor de transport, astfel încât să poată aduce la Sebeş muncitori din loca­lităţile vecine“, a spus Piersante Savini.
 
Datele autorităţilor din Sebeş arată că oraşul a atras în ultimii ani investiţii de un miliard de euro, iar modelul de aici ar putea fi multiplicat în toate zo­nele României.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO