Business Construct

Unul dintre cei mai experimentaţi executivi din industria şantierelor navale se retrage de la conducerea Vard Tulcea

Unul dintre cei mai experimentaţi executivi din...

Autor: Mirabela Tiron

27.03.2017, 00:05 948

Tudorel Ţopa, 60 de ani, directorul general al şantierului naval Vard, al doilea cel mai mare producător de nave din ţară şi cel mai mare angajator din Tulcea, se va retrage din funcţia de conducere pe care o ocupa din decembrie 2008.

 
„Mă retrag pe motive personale, las locul tinerei generaţii. Lucrez în şantierul naval din 1983, iar în top ma­nagement sunt de 16 ani. Am avut două mandate ca director general“, a spus pentru ZF Tudorel Ţopa. Sub conducerea lui, afacerile şantierului naval au crescut semnificativ, ajungând la 808 milioane de lei (182 mil. euro) în 2015 şi la 3.339 de salariaţi, potrivit datelor oficiale de la Ministerul de Finanţe. În 2008, şantierul avea o cifră de afaceri de 516 milioane de lei (140 mil. euro).
 
„Ne-am relansat, în acest an facem investiţii de 45 de milioane de euro în echipamente şi logistică. De la anul relansăm şi producţia, am intrat pe piaţa navelor de pasageri, vom construi nave de croazieră pentru italienii de la Fincantieri.“ Pe fondul scăderii numărului de comenzi pentru nave offshore în contextul crizei petrolului, şantierul a trecut printr-o perioadă mai dificilă, înregistrând pierderi în 2014 şi 2015.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO