REAL-ESTATE

Unul dintre cei mai mari jucători din imobiliare analizează un spin-off prin vânzarea clădirilor de birouri şi concentrarea numai pe retail

4 mar 2016 Ziarul Financiar

Fondul sud-african de investiţii New Europe Property Investments (NEPI), cu active imobiliare de 1,7 mld. euro pe piaţa locală, analizează o variantă de vânzare a clădirilor de birouri din portofoliu, potrivit unor surse din piaţa imobiliară.

La vânzare ar fi deja disponibile clădirile Lakeview şi Floreasca Business Park din zona de nord a Capitalei, singurele proiecte finalizate din zona de office pe care NEPI le deţine în Capitală. Fondul mai are în lucru şi un proiect în Piaţa Victoriei, care ar urma să fie livrat în toamna acestui an.

„Nu luăm în calcul vânzarea birourilor. Sunt numai zvonuri”, a spus Tiberiu Smaranda, directorul executiv al NEPI.

Pe de altă parte, Alex Morar, CEO al NEPI, care a preluat conducerea fondului de investiţii în vara anului trecut, declara în august 2015 că zona comercială este mai profitabilă pentru companie decât cea de birouri, iar strategia de dezvoltare a companiei se va concentra pe retail.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.03.2016

 
Cuvinte cheie:
nepi
, birouri
, cladiri
, vanzare
, analiza
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide