Business Construct

VIDEO ZF Live. Eduard Dumitraşcu, preşedintele Asociaţiei Române pentru Smart City şi Mobilitate: „Bucureştiul primeşte cel mult nota 5 la capitolul smart city. În Alba Iulia avem însă cel mai dezvoltat program de acest tip“

Autor: Dragoş Dinu

15.08.2017, 00:05 662

Alba Iulia are cel mai bun program de smart city din România, iar municipiul din Transilvania poate da lecţii de dezvoltare şi implementare tehnologică şi altor oraşe din România, potrivit lui Eduard Dumitraşcu, preşedintele Asociaţiei Române pentru Smart City şi Mobilitate.

„În Alba Iulia avem cel mai dezvoltat pro­gram de smart city, fiind şi cel mai sănătos proiect de smart city din România. Avem instituţia centrală, adică Ministerul Comunicaţiilor, care este implicat în proiect, instituţia locală, Primăria Alba Iulia, şi firme care vin cu tehnologii. Este un exemplu de practică ce se întâmplă la Alba-Iulia, ceea ce ar trebui multiplicat pe mai multe zone“, a spus în cadrul emisiunii ZF Live Eduard Dumitraşcu.

La Alba Iulia, gigantul german Siemens şi Primăria Municipiului Alba Iulia au agreat includerea oraşului în proiectul global de cercetare Smart Cities Research. Potrivit cercetării, implementarea tehnologiilor pentru conectivitate, transporturi şi energie ar putea genera, cumulat, pe o perioadă de 35 de ani, beneficii de 532 de milioane de euro pentru oraş.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO