Business Hi-Tech

10 start-up-uri locale din IT au fost finanţate cu peste 45 mil. euro în 2017

10 start-up-uri locale din IT au fost finanţate cu peste...

Autor: Ioana Nita

17.01.2018, 00:07 1471

Zece start-up-uri din România au obţinut anul trecut investiţii în valoare de peste 45 milioane euro, primele trei poziţii fiind ocupate de UiPath, Clever Taxi şi DCS Plus, conform calculelor ZF realizate pe baza datelor de pe portalul Dealroom.com.

Cea mai mare finanţare a fost obţinută de compania locală UiPath, specializată în soluţii software de automatizare a proceselor repetitive din diferite industrii, aceasta ridicându-se la aproape 30 milioane euro. 

Start-up-ul UiPath a pus din nou România pe harta inovaţiei globale hi-tech, după ce a atrasîn primăvara trecută o finanţarea gigant de la fondul american de invesitiţii Accel Partner.

Investiţia este de altfel cel mai mare pariu pe care l-au pus investitorii străini într-un start-up de tehnologie din România.

A doua cea mai mare tranzacţie realizată anul trecut în România pe zona de start-up-uri de tehnologie este cea dintre compania locală Clever Tech şi gigantul auto Daimler (Mercedes), tranzacţia fiind estimată la peste 10 milioane euro. Mai precis, firma MyTaxi, al cărei acţionar majoritar este Daimler, a plătit peste 10 milioane euro pentru achiziţia aplicaţiei mobile Clever Taxi, administrată de compania Clever Tech SRL.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO