18 investitori locali lansează un nou fond pentru start-up-uri locale hi-tech. 50.000 de euro, valoarea maximă a investiţiei

3 mar 2016 Autori: Adrian Seceleanu , Sorin Pâslaru

Lucian Todea – proprietarul Soft32, una dintre cele mai mari afa­ceri online locale – şi Bogdan Rîpă - cofondator al afacerii Interakt Online achiziţionate în 2006 de gigantul american Adobe – se nu­mără printre cei 18 inves­titori care au pus bani pentru crearea unui nou „microfond“ - MVP An­gels, care îşi propune să ofere în fiecare an pâ­nă la patru finanţări cu o va­loare ce poate ajunge la 50.000 de euro pentru fiecare proiect.

„Obiectivul principal imediat este crearea unui instrument de finanţare pentru start-up-uri la nivel de seed, care lip­seşte în acest moment din ecosis­temul investiţional din Ro­mâ­nia“, a declarat pentru ZF Bogdan Iordache, unul dintre coor­donatorii proiectului, care este board manager & cofondator în cadrul How to Web & TechHub Bucharest. MVP Angels a realizat deja prima investiţie în InnerTrends, un start-up din Cluj care ajută companiile să optimizeze procesul de achiziţie de noi utilizatori aflând mai multe despre comporta­mentul lor. Firma clujeană a fost evaluată astfel la 0,55 mil. euro.

Fondurile cu care au contribuit investitorii sunt „echili­brate“, iar in­vestiţiile sunt decise de grupul de ad­visori al fondului, spu­ne Bogdan Ior­da­che, unul dintre advi­serii prin­cipali.

„Nu există un super-in­vestitor sau un grup mai mic de superinves­ti­tori. Banii primiţi de la in­vestitori sunt sin­di­ca­lizaţi, iar apoi ad­visorii principali de­cid în ce start-up-uri se rea­li­zea­ză in­vestiţia. Toţi inves­ti­to­rii «intră» astfel în toa­te start-up-urile fi­nan­ţate de MVP Angels. Bugetul iniţial al MVP Angels este confidenţial“.

Investiţia este realizată în schimbul unui pachet de 10 până la 15% din acţiuni.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 03.03.2016

 
Cuvinte cheie:
investitori
, fond
, achizitie
, finantare
, proiect
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide