Business Hi-Tech

A doua ediţie din acest an a VentureConnect, pe 5 noiembrie la Grand Cinema Digiplex

A doua ediţie din acest an a VentureConnect, pe 5...

Autor: Adrian Seceleanu

19.09.2013, 21:31 294

Cea de-a doua ediţie din acest an a VentureConnect, un eveniment care pune faţă în faţă antreprenori din IT şi online cu investitori, va avea loc în data de 5 noiembrie 2013 la Grand Cinema Digiplex, din cadrul Băneasa Shopping City.

După modelul ediţiei din această pri­măvară, evenimentul VentureConnect va include două sesiuni de pitch: prima parte este gândită pentru companiile early-stage în căutarea unei investiţii seed, în cea de-a doua parte urmând prezen­tă­rile companiilor mai mature ce au nevoie de o infuzie de capital mai substanţială.

Eveni­men­tul este sus­ţinut de Ziarul Financiar (www.zf.ro) şi Black Sea Trade & In­vestment Pro­mo­tion Pro­gram (www.undp­forblacksea.org).

Antreprenorii care doresc să îşi prezinte afacerea în faţa unora dintre cele mai importante fonduri de investiţii, acceleratoare, incubatoare din România şi Europa de Sud-Est îşi pot depune proiectele până pe 18 octombrie completând formularul afişat pe website-ul evenimentului: www.ventureconnect.ro. Urmând modelul întâlnirilor de până acum, VentureConnect va include şi două sesiuni complexe de mentorat gândite pentru îmbunătăţirea structurii prezentării, precum şi a abilităţilor de prezentare în public şi elaborării unui discurs.

De la data lansării evenimentului pentru sesiunile VentureConnect au aplicat peste 300 de companii din România, Bulga­ria, Macedonia, Croaţia, Ungaria şi Statele Unite, cele mai bune fiind selectate pentru a îşi prezenta afacerea în faţa a peste 250 de reprezentanţi ai mediului de afaceri şi investiţii din Eu­ropa Centrală şi de Sud-Est.

VentureConnect a facilitat două investiţii semnificative: în 2011 proiectul www.tjobs.ro, platformă de recrutare online ce a atras finanţare din partea lui Andreas Cser (business-angel Fraser Finance), Alexis Bonte şi  Fundaţia Post-Privatizare, iar BITTNET Systems (http://www.bitt­netsystems.ro/), lider de piaţă în sectorul de Net­work Training din Româ­nia, a anunţat primirea unei investiţii din par­tea lui Răzvan Căpăţînă, business-angel român.

„VentureConnect este o întâlnire ce nu trebuie ratată de toţi cei care caută proiecte de tehnologie sustenabile din România şi Europa de Sud-Est, companii pe care să le mentoreze şi în care să investească“, spune Rumen Iliev, partener în cadrului fon­dului de investiţii LAUNCHub din Bulgaria.

„La ultima ediţie din mai 2013, am fost încântat de calitatea mai multor start-up-uri: unul dintre proiectele participante făcând parte din programul LAUNCHub, iar altele două fiind deja pe lista scurtă pentru următoarele runde de finanţare. Sper să vedem din ce în ce mai multe proiecte pentru sesiunea din acestă toamnă a VentureConnect, întâlnirea încadrundu-se perfect cu următoarea noastră rundă de selecţie“, a adăugat el.

„Întotdeauna îmi face plăcere să particip la întâlnirile VentureConnect, venind cu plăcere de la prima întâlnire din 2010 şi până în prezent, mereu găsind cel puţin una sau două companii care imi atrag atenţia şi despre care îmi doresc să aflu mai multe“, menţionează Alexis Bonte, Business-Angel şi CEO eRepublik Labs.

Pentru mai multe detalii referitoare la modul de participare în cadrul VentureConnect, vizitaţi www.ventureconnect.ro.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.09.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO