Business Hi-Tech

ABC Data: Piaţa de distribuţie IT poate creşte doar din retail

Anuarul ZF Cei mai mari jucători din IT şi telecom oferă imaginea completă a pieţei locale aferentă industriilor de profil, furnizând informaţii detaliate despre fiecare actor în parte - de la producători şi distribuitori până la retaileri şi companii de service.  În cele 100 de pagini ale anuarului se regăsesc date detaliate despre fiecare în parte – cifră de afaceri, profit, număr de angajaţi, acţionariat, creionându-se astfel harta digitală a României.

Anuarul ZF Cei mai mari jucători din IT şi telecom oferă imaginea completă a pieţei locale aferentă industriilor de profil, furnizând informaţii detaliate despre fiecare actor în parte - de la producători şi distribuitori până la retaileri şi companii de service. În cele 100 de pagini ale anuarului se regăsesc date detaliate despre fiecare în parte – cifră de afaceri, profit, număr de angajaţi, acţionariat, creionându-se astfel harta digitală a României.

Autor: Ioana Nita

21.08.2017, 00:05 325

Cel mai mare distribuitor de IT&C din regiune, a intrat pe piaţa românească în 2014, anul trecut afacerile situându-se la 236,5 milioane de lei, plus 19% faţă de 2015.

Piaţa de distribuţie IT se află în prezent într-o perioadă de stagnare şi chiar declin, atât la nivel local, cât şi global, în condiţiile în care competiţia este tot mai mare şi marjele de profit tot mai mici.

Pe plan local, aceasta este profund influenţată de incertitudinea din mediul politic, incoerenţa politicii fiscale şi a lipsei de investiţii din sectorul public, care generează de obicei proiecte de anvergură cu valoarea mare, potrivit reprezentanţilor locali ai ABC Data, cel mai mare distribuitor IT din regiunea Europei Centrale şi de Sud-Est.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO