Business Hi-Tech

Actionarii RCS discuta azi cum sa ramana independenti. Cum comentati?

21.12.2009, 23:55 44

Actionarii RCS&RDS, cea mai mare companie telecom controlatade un roman, se intalnesc astazi la Bucuresti in cadrul uneiadunari extraordinare, pentru a discuta lansarea unei emisiuni deobligatiuni de 200 mil. dolari (140 mil. euro).
Aceasta emisiune de bonduri ar fi modalitatea prin care grupultelecom ar putea ramane independent si ar putea face fata ofertelortot mai dure ale gigantilor Orange, Vodafone si OTE/DeutscheTelekom. RCS&RDS, care are deja datorii de 566 mil. euro, aratat listarea la Londra in 2007 si a luat in schimb un creditrecord de 500 mil. dolari de la ING si Citi, situatie care complicalansarea unor bonduri pe 10 ani. "Problema este ce pozitie aubancile finantatoare fata de acest proiect, dar si care suntconditiile pe care le va propune RCS pentru obligatiuni. Incontextul actual de pe piata financiara si avand in vedere sisituatia companiei, RCS&RDS ar trebui sa ofere o dobanda foartebuna", a comentat pentru ZF un analist de la o casa locala deinvestitii. Intentia RCS este sa ofere obligatiuni care sa nu oferesi drept de vot in companie, dorinta lui Teszari fiind sa nu cedezecontrolul asupra RCS.
Alexandru Oprea, directorul general al RCS, spunea in urma cu un anca operatorul si-a facut planurile astfel incat fondurile sa-iajunga pana la finele lui 2009. "Ne-am calibrat planurile astfelincat sa facem fata in 2008 si 2009 cu resursele financiareexistente".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO