Business Hi-Tech

Acţiunile Alphabet încep ziua de tranzacţionare în creştere. Compania mamă a Google depăşeşte oficial Apple, atingând o capitalizare de aproape 540 mld. $

Acţiunile Alphabet încep ziua de tranzacţionare în...
02.02.2016, 16:51 220

Acţiunile Alphabet au deschis şedinţa de tranzacţionare de marţi de pe piaţa americană Nasdaq cu o creştere de 3% până la aproximativ 794 de dolari, aducând astfel valoarea companiei mamă a Google la aproape 540 de miliarde de dolari.

Alphabet depăşeşte astfel “oficial” celălat gigant american din industria de tehnologie - Apple, care are o valoare de piaţă de 530 mld. dolari, după ce titlurile au deschis şedinţa de tranzacţionare de marţi cu o scădere de aproximativ 1%.

Tendinţa a fost evidenţiată încă de ieri, din tranzacţiile realizate după închiderea pieţei bursiere, când – pe fondul rezultatelor financiare foarte bune pe trimestrul patru, acţiunile Alphabet au atins şi valori de 805 dolari, ducând valoarea companiei peste pragul de 560 de miliarde de dolari. Alphabet nu mai depăşise Apple din punct de vedere al capitalizării bursiere din anul 2010, conform Wall Street Journal.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO