Business Hi-Tech

Veniturile Microsoft au crescut la 22,6 mld. dolari în al patrulea trimestru fiscal, impulsionate de soluţiile cloud

Veniturile Microsoft au crescut la 22,6 mld. dolari în...

Autor: Ioana Nita

20.07.2016, 12:35 123

Gigantul IT american Microsoft a înregistrat în al patrulea trimestru fiscal, încheiat la data de 30 iunie, venituri totale de 22,6 miliarde dolari, peste aşteptările analiştilor, datorită creşterii cererii pentru soluţiile cloud, scrie presa internaţională.

Compania, cunoscută la nivel mondial pentru dezvoltarea produselor software Windows şi Office, cu care vin echipate majoritatea PC-urilor, şi-a îndreptat atenţia către tehnologia de “cloud computing”, dat fiind că vânzările de calculatoare nu mai înregistrează aceleaşi creşteri ca în urmă cu câţiva ani. Piaţa de PC-uri a fost afectată de apariţia smartphone-urilor, ale căror vânzări au explodat în ultimii ani.

Veniturile generate de divizia de cloud, care include platforma cloud Microsoft Azure şi soluţii software pentru servere, au crescut cu 7% în perioada aprilie-iunie 2016 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 6,7 miliarde de dolari, conform rezultatelor financiare anunţate de companie şi preluate de Bloomberg. În ceea ce priveşte strict platforma Microsoft Azure, veniturile generate de aceasta s-au dublat în al patru trimestru fiscal, gigantul IT nespecificând însă suma exactă.

Divizia de cloud reprezintă în prezent o prioritate pentru CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, care a preluat conducerea celei mai mari companii de software din lume la începutul anului 2014. El a reorientat strategia companiei către soluţii şi servicii cloud şi mobile pentru a contracara stagnarea businessului său tradiţional bazat pe PC-uri – sistemul de operare Windows.

“Doar două companii fac regulile pe piaţa de cloud computing în segmentul enterprise – Microsoft Azure şi Amazon AWS. Aceştia sunt singurii iniţiatori din segmentul enterprise care vor înregistra creşteri anuale de peste 80% pentru cel puţin încă 2-3 ani”, a spus Trip Chowdhry, director general al companiei Global Equities Research, citat de Reuters.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO