Business Hi-Tech

Acţiunile Twitter cresc cu 19% după ce compania a început să-şi caute cumpărător

Acţiunile Twitter cresc cu 19% după ce compania a...

Autor: Adrian Seceleanu

26.09.2016, 00:00 180

Compania americană Twitter, care deţine reţeaua socială cu acelaşi nume, a fost scoasă la vânzare, iar printre potenţialii cumpărători se numără Google, Salesforce sau Verizon, conform unui articol publicat la finele săptămânii trecute de portalul CNBC, scrie Reuters.

După apariţia informaţiilor, care se bazează pe surse anonime apropiate discuţiilor, acţiunile Twitter au crescut cu 19% la 22 de dolari, cea mai bună performanţă zilnică a titlurilor reţelei sociale de la listarea din anul 2013. Twitter, care nu a reuşit încă să treacă pe profit, a fost evaluată astfel la 16 miliarde de dolari. Reprezentanţii Twitter şi Google nu au răspuns solicitărilor de a comenta datele, iar Salesforce a refuzat să le comenteze. Reprezentanţii operatorului de comunicaţii Verizon au precizat că nu au depus o ofertă pentru preluarea Twitter.

De la lansarea sa Twitter a acumulat pierderi de peste 2,3 miliarde de dolari şi nu a reuşit să ţină pasul cu rivali precum Facebook sau Instagram în cursa pentru creşterea bazei de utilizatori. Twitter are 313 milioane de utilizatori activi pe lună, cu doar 3% mai mulţi decât în anul precedent. Cea mai bună performanţă a acţiunilor Twitter a fost un preţ de 74 de dolari, atins la o lună după listare. De atunci, preţul a scăzut cu 75%. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO