Business Hi-Tech

Administratorul judiciar: Elka Oktal Group are datorii de aproape 4 milioane de lei

Acţionarul majoritar al Elka Oktal Group era Dan Dumitrescu

Acţionarul majoritar al Elka Oktal Group era Dan Dumitrescu

Autor: Adrian Seceleanu

21.04.2015, 00:05 488
Compania Elka Oktal Group, care administra oktal.ro - unul dintre primele zece magazine online cu profil IT&C din România după afacerile din 2013 şi care a intrat în faliment -, avea datorii de aproape 4 milioane de lei, în principal către companii de distribuţie, conform unui raport al administratorului judiciar Paula Doina Stanciu.
 
Conform datelor din tabelul definitiv de creanţe, suma totală datorată de Elka Oktal este de 3,7 milioane de lei, iar companiile care au de recuperat cele mai mari sume sunt: Asbis România - 895.256 lei, Despec România - 446.460 lei şi Scop Computers - 421.740 lei. Direcţia Generală a Finanţelor Publice Bucureşti are de recuperat de la companie 1.080 lei, iar singura creanţă garantată este cea a Lasting System, în valoare de 196.367 lei, potrivit aceleiaşi surse.
 
Cifra de afaceri a companiei a crescut constant până în anul 2013, dar anul următor pe fondul concurenţei dure din piaţă adaosurile comerciale au ajuns la nivelul zero, susţine administratorul judiciar.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO