Business Hi-Tech

Afacerile Crescendo International s-au situat la circa 50 mil. lei în 2016: cererea pentru soluţiile de securitate IT a început să crească

Activitatea de integrare IT&C a Crescendo International este împărţită în patru linii de business – software, comunicaţii, soluţii de calcul (computing) şi platforme colaborative.

Activitatea de integrare IT&C a Crescendo International este împărţită în patru linii de business – software, comunicaţii, soluţii de calcul (computing) şi platforme colaborative.

Autor: Ioana Nita

25.05.2017, 00:06 341
Cu toate că în 2016 integratorul IT&C a avut afaceri în scădere, în primele trei luni ale acestui an veniturile s-au dublat comparativ cu trimestrul I din 2016.
Crescendo International, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii şi soluţii integrate de IT&C de pe piaţa locală, a înregistrat anul trecut afaceri de 50,7 milioane de lei, cu aproape 8% mai puţin decât în 2015, scăderea fiind cauzată de decalarea termenelor de finalizare a unor proiecte IT tradiţionale. Cererea pentru soluţii IT bazate pe cele mai noi tehnologii este însă în creştere, soluţiile de securitate cibernetică, spre exemplu, înregistrând un avans de 20% în 2016 comparativ cu 2015. „Cifra de afaceri a anului 2016 a atins suma de 50.671.317 lei, după ce anul 2015 s-a încheiat cu un venit de 54.914.520 lei. Scăderea a fost cauzată de faptul că anumite proiecte au fost decalate faţă de estimările iniţiale, nefiind finalizate în 2016. Lucrăm constant la creşterea ponderii veniturilor recurente faţă de cele provenite din proiectele tradiţionale în totalul veniturilor, dar trebuie să luăm în calcul faptul că vorbim despre un proces de durată“, a declarat Adrian Petrea, directorul general adjunct din cadrul Crescendo International, care gestionează operaţiunile companiei. Activitatea de integrare IT&C a Crescendo International este împărţită în patru linii de business – software, comunicaţii, soluţii de calcul (computing) şi platforme colaborative. Dintre acestea, cele mai mai ponderi în cifra de afaceri realizată anul trecut au avut-o linia de business de comunicaţii - 40%, şi cea de soluţii de calcul - 35%. De altfel, veniturile generate de linia de business de computing au înregistrat şi cea mai mare creştere anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO