Business Hi-Tech

Integratorul Datanet Systems din România, deţinut de un grup slovac, a început să ofere şi servicii de outsourcing IT

Monica Daniiliuc, coordonator al activităţilor de marketing în cadrul Datanet: Baza de clienţi a fost stabilă anul trecut.

Monica Daniiliuc, coordonator al activităţilor de marketing în cadrul Datanet: Baza de clienţi a fost stabilă anul trecut.

Autor: Adrian Seceleanu

05.06.2017, 00:05 497
Datanet Systems, unul dintre cei mai mari integratori de sisteme pentru reţele de date şi infrastructuri de centre de date de pe piaţa locală, al cărui acţionar majoritar este grupul Soitron din Slovacia, cu afaceri anuale de peste 20 mil. euro, a intrat anul trecut şi pe segmentul de externalizare a serviciilor de IT.
 
„Produsele care au reprezentat principalul obiect de activitate pentru anul trecut au fost cele din aria de infrastructură şi securitate. De asemenea, am introdus şi outsourcing-ul ca nou serviciu în portofoliul nostru, care se adresează companiilor care doresc să îşi rezolve probleme specifice într-un timp scurt. Prin externalizarea serviciilor de IT, companiile îşi sporesc astfel eficienţa - prin eficientizarea proceselor şi a timpului dedicat anumitor operaţiuni“, a declarat pentru ZF Monica Daniiliuc, coordonator al activităţilor de marketing în cadrul Datanet.
 
Compania a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 100,91 mil. lei (22,47 mil. euro), în scădere cu 8,1% faţă de anul anterior şi un profit net de 5,38 mil. lei (1,19 mil. euro), mai mic cu 21,5% faţă de anul precedent, conform datelor disponibile la Ministerul Finanţelor Publice. Numărul mediu de angajaţi al companiei a fost aproape egal cu cel înregistrat în 2015, de aproape 60 de persoane, conform sursei menţionate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO