Business Hi-Tech

Afacerile Nokia România au explodat în 2010: creştere de 56%, la 1,6 mld. euro

Afacerile Nokia România au explodat în 2010: creştere de 56%, la 1,6 mld. euro

Foto: Adriana Neagoe

Autor: Adrian Stefan Seceleanu

23.08.2011, 13:36 1116

Afacerile companiei finlandeze Nokia, care deţine în judeţul Cluj o fabrică de telefoane mobile, au explodat anul trecut, ajungând la nivelul de 1,606 mld. euro, arată datele financiare publicate de companie.

ZF estimase anterior că Nokia a ajuns la business de 1,5 mld. euro în România în 2010. Cu un business de 1,6 mld. euro Nokia România devine cea mai puternică firmă IT&C a României, următoarea clasată fiind Orange, cu afaceri puţin mai mici de 1 mld. euro. Nokia este şi unul dintre cei mai mari exportatori ai României în condiţiile în care piaţa locală nu absoarbe toată producţia fabricii.

Nokia România a făcut un profit net de 43 mil. euro anul trecut, în creştere cu 14% faţă de 2009 în timp ce numărul angajaţilor a scăzut la 1.552 de persoane. Numărul real al oamenilor care muncesc la fabrica Nokia este însă de cel puţin două ori mai mari în condiţiile în care firma foloseşte şi oameni angajaţi prin companii care oferă leasing de personal.

Creşterea afacerilor vine pe fondul creşterii producţiei şi a expansiunii gamei de echipamente asamblate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO