Business Hi-Tech

Afacerile operatorilor locali de telecom în trim. II: Orange, Digi şi UPC au avut cele mai mari creşteri

Afacerile operatorilor locali de telecom în trim. II:...

Autor: Adrian Seceleanu

31.08.2017, 00:07 2370

Orange - liderul pieţei locale de telefonie mobilă - şi com­pa­niile de cablu RCS&RDS şi UPC au înregistrat în al doilea trimestru din acest an cele mai mari rate de creştere ale numărului de clienţi şi ale unor categorii de venituri, arată datele raportate de operatori pentru perioada menţionată.

Cele mai mari rate de creştere au fost înregistrate de compania de cablu RCS& RDS, care continuă să crească într-un ritm susţinut pe acest segment: un avans de 15% al numărului de clienţi, de 25% al venitului mediu lunar pe client şi de 43% al veniturilor din servicii, conform datelor raportate de operator pe bursă. RCS&RDS şi-a relansat în 2014 oferta comercială de telefonie mobilă, pe fondul reducerii tarifelor de interconectare de către Autoritatea de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

Pe segmentul de telefonie mobilă Vodafone a avut a doua cea mai bună performanţă din punctul de vedere al evoluţiei numărului de clienţi - o creştere de aproape 5%, în timp ce din punct de vedere al venitului mediu lunar obţinut de la utilizatori a doua cea mai bună evoluţie, o creştere de peste 7%, a fost contabilizată de Orange.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO