Afacerile retailerului online elefant.ro au crescut anul trecut la 6,5 milioane de euro

13 feb 2014 Autor: Adrian Seceleanu

Magazinul online elefant.ro a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 6,5 milioane de euro, în creştere cu 80% faţă de anul precedent, potrivit datelor Universal Online Promotion, compania care administrează magazinul. În 2012, elefant.ro a avut venituri de 3,6 milioane euro. „Anul 2013 a fost un an al transformărilor, un an în care elefant.ro a reuşit să se transforme (...) dintr-o librărie online într-un mall care oferă peste 130.000 de produse destinate familiilor. Anul 2014 va fi un an de creştere“, a declarat Dan Vidraşcu, care a preluat funcţia de director general în luna octombrie 2013, înlocuindu-l pe Cristian Herghelegiu, care şi-a dat demisia brusc după un mandat de nici opt luni. Vânzările de carte şi eBooks (cărţi în format electronic) au contribuit cel mai mult la cifra de afaceri a elefant.ro, categoriile de produse recent lansate având însă creşteri peste media pieţei în fiecare lună.

„Elefant.ro are o pondere de 8-10% din piaţa naţională de carte cifrată la 50-60 de milioane de euro. În segmentul de carte digitală, prin cele peste 3.000 de titluri oferite online, elefant.ro a ajuns să deţină peste 80% din piaţa de eBooks“, conform datelor companiei. Compania Universal Online Promotion este controlată de fostul premier din Republica Moldova Ion Sturza. Elefant.ro a fost lansat în anul 2010.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.02.2014

 
Cuvinte cheie:
elefant.ro
, crestere
, online
, trecut
, afaceri
, companie
, cifra de afaceri
, administrare

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide