Business Hi-Tech

Afacerile Samsung pe piaţa românească au depăşit 3,3 mld. lei

Afacerile Samsung pe piaţa românească au depăşit 3,3...

Autor: Adrian Seceleanu

13.05.2016, 07:00 915

Subsidiara locală a gigantului Samsung din Coreea de Sud, care a vândut anul trecut aproape jumătate din smartphone-urile şi televizoarele din România, a înregistrat anul trecut o creştere de 19% a cifrei de afaceri până la 3,3 miliarde de lei (744 mil. euro).

Profitul net al Samsung Electronics România a crescut cu 1% în 2015, la aproape 61 mil. lei.

Creşterea vine în contextul în care Samsung a reuşit să vândă anul trecut nu mai puţin de 41% din smart­phone-urile din România, adică 1,3 milioane din cele 3,2 milioane de terminale inteligente - o cifră record în condiţiile în care cota de piaţă a Samsung din România este aproape dublă faţă de cea înregistrată la nivel global.

Compania a avut o cotă de aproape 50% şi din punctul de vedere al veniturilor.

Anul trecut, Samsung a avut o cotă de 45% şi pe piaţa locală de televizoare din punct de vedere cantitativ şi de 50% din punct de vedere valoric, gigantul sud-coreean menţinându-şi astfel poziţia de lider.

Compania nu oferă date despre structura veniturilor, însă cele două pieţe, de televizoare şi smartphone-uri, au probabil cea mai ridicată contribuţie la venituri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO