Business Hi-Tech

Afacerile timişorenilor de la Berg Computers au crescut cu 25%

Autor: Laurentiu Cotu

21.02.2012, 15:47 941

Compania româno-germană Berg Computers, dezvoltator de soluţii software cu clienţi precum IBM, Procter&Gamble sau Alcatel, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 2,7 mil. euro, în creştere cu 25% faţă de anul anterior. Afacerile timişorenilor au fost susţinute în principal de revenirea pieţei externe, dar şi de noile colaborări câştigate.

Compania este furnizor de soluţii ERP (Enterprise Resource Planning) şi CRM (Customer Relationship Management), web design şi dezvoltator de aplicaţii software la comandă. Printre clienţii Berg Computers pe segmentul soluţiilor ERP se numără Astra Bus, Dyo Balkan, Sunlight Industial sau furnizorii de componente electronice Hanil Electronics şi Shinheung Electronics.

"Chiar dacă partenerii noştrii la extern şi-au intensificat activitatea, pe plan intern piaţa soluţiilor ERP a cunoscut o dinamică mai lentă. În ceea ce ne priveşte, am observat anul trecut câteva tendinţe specifice în rândul clienţilor cu care am intrat în contact", a declarat pentru ZF Transilvania Dan Rusu, brand sales manager marketing Berg Computers.

Reprezentanţii companiei spun că există în prezent dovezi de maturizare a pieţei, cum ar fi cererea pentru soluţii personalizate, de nişă, o atenţie sporită faţă de alocarea bugetelor, dar şi o preocupare mai intensă pentru informare înainte de a se decide asupra unei investiţii.

"În ceea ce priveşte viitorul pieţei de ERP, suntem de părere că infuzia de capital provenit din fonduri europene nerambursabile va determina o creştere semnificativă a acesteia", a spus Rusu.

Pe piaţa locală, compania a abordat o nouă nişă de piaţă odată cu dezvoltarea ERP bcManager Professional pentru sectorul construcţiilor civile şi de infrastructură. Această nouă direcţie a generat 30% din valoarea contractelor semnate de timişoreni în 2011.

Pentru acest an compania şi-a bugetat investiţii pentru îmbunătăţirea suitei ERP bcManager Professional. Anul trecut, compania a lansat pe piaţă aplicaţia bcManager Mobile, un instrument de raportare pe iPhone şi iPad disponibil clienţilor bcManager Professional ERP. În acest an timişorenii şi-au propus să dezvolte un sistem de raportare care să funcţioneze pe web.

"Sistemul, care urmează să fie integrat cu aplicaţiile noastre, va permite accesul la informaţii din orice locaţie, unde există conexiune la Internet. Aceste planuri reprezintă începutul unei etape noi pentru aplicaţia bcManager Professional",a precizat Dan Rusu.

Berg îşi desfăşoară activitatea în sediile din Timişoara, Bucureşti, Lugoj, Arad şi Oradea. În portofoliul companiei se regăsesc diverse firme din Germania, SUA sau România, printre care IBM, Procter&Gamble, Honeywell, Continental Tires sau Alcatel.

Compania are în prezent 98 de angajaţi şi colaboratori, 21 dintre aceştia fiind recrutaţi în 2011. Berg Computers mai caută în prezent încă cel puţin 15 programatori pentru tehnologiile Java şi .Net. Compania a fost înfiinţată în anul 1991, în localitatea Ghiroda, de lângă Timişoara, în urma unui parteneriat româno-german.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO