Business Hi-Tech

Alcatel Lucent continuă să angajeze softişti şi ingineri telecom

Alcatel Lucent continuă să angajeze softişti şi ingineri telecom

Autor: Adrian Seceleanu

28.09.2010, 23:58 131

Centrul din Timişoara al furnizorului franco-american deservicii şi echipamente telecom Alcatel-Lucent îşi va continuaexpansiunea în acest an, pe fondul contractelor de externalizare cuoperatori telecom europeni, dar şi al implicării în diferiteproiecte de cercetare&dezvoltare, aproape 80 de oameni urmândsă fie recrutaţi până la finele anului.

Din cele 250 de posturi disponibile anunţate pentru acest an deAlcatel Lucent, 70 sunt în continuare scoase la concurs şi vor ficel mai probabil ocupate până la finele anului, a precizat pentruZF Cătălina Ocheşilă, director de comunicare pentru Europa deSud-Est al companiei.

Centrul de la Timişoara a început să se dezvolte pe măsură cecompania a câştigat contracte de externalizare cu operatori telecomeuropeni. Cel mai mare contract gestionat de românii angajaţi deAlcatel Lucent la Timişoara este cel prin care a fost preluatăgestionarea reţelelor de comunicaţii fixe şi mobile aleoperatorului bulgar Vivacom. "Proiectul din Bulgaria - Vivacom -este cel mai mare proiect de externalizare a administrării reţeleiunui operator din Europa, pentru că ne-a fost transferatăadministrarea întregii reţele, şi aproximativ 3.000 de angajaţi", aspus Ocheşilă.

Românii asigură aceste servicii de la sediul din Timişoaracontrolând de la distanţă starea reţelelor telecom ale operatorilorcu care s-au semnat contracte de externalizare. Pe listacompaniilor pentru care lucrează angajaţii Alcatel din Timişoara senumără şi British Telecom, E Plus Germania sau Orange Austria şiElveţia.

În România, până în acest moment, cel mai mare contract deexternalizare semnat de un operator de comunicaţii a fost încheiatîntre Romtelecom şi subsidiara locală a companiei suedeze Ericsson,şi a presupus şi transferul a aproximativ 400 de angajaţi aioperatorului.

Pe de altă parte, România este un loc preferat de marilecompanii IT&C pentru deschiderea de centre de servicii, avândîn vedere că pe piaţa locală se găseşte forţă de muncă ieftină,bine pregătită în specializări tehnice şi care poate vorbi maimulte limbi străine. Pe lângă Alcatel şi Ericsson, au mai deschispe piaţa locală centre de servicii şi companii ca IBM, Oracle,Microsoft sau HP. Câteva mii de români lucrează în asemenea centre,iar angajările au continuat şi în acest an.

Nu găseşti uşor în Europa oameni tehnici care să ştie şigermana, şi portugheza şi italiana, iar cine caută acest tip depersonal trebuie să vină în România, explicau în ianuarie oficialiiAlcatel Lucent decizia de a extinde activitatea centrului deservicii din România.

Alcatel Lucent a înregistrat anul trecut în România afaceri de122,4 mil. euro. Compania a avut anul trecut un număr mediu de1.800 de angajaţi, potrivit datelor de la MinisterulFinanţelor.

Ce oameni se caută la Timişoara

  • 15 posturi pentru candidaţi cu profil telecom începători, careintră într-un program intensiv de pregătire la Centrul Global deadministrare a reţelelor din Timişoara;
  • 10 posturi pentru candidaţi cu profil telecom cu experienţă, laCentrul de excelenţă din Timişoara (care oferă suport tehnic denivel avansat);
  • 15 posturi pentru candidaţi cu profil dezvoltator softwareexperimentat (Software Integration Engineer);
  • 25 de posturi de dezvoltatori software pentru diviziawireless;
  • 5 posturi pentru funcţii de suport.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO