Business Hi-Tech

Alcatel-Lucent îşi vinde divizia de software

Alcatel-Lucent îşi vinde divizia de software

Autor: Ştefan Vrabie

05.09.2011, 00:00 617

Permira Advisers, un fond de investiţii britanic, discută achiziţia diviziei Enterprise (divizia care furnizează telefoane, centrale telefonice şi echipamente de telecomunicaţii întreprinderilor mici şi mijlocii şi companiilor), a companiei Alcatel-Lucent, unul dintre cei mai mari furnizori de echipamente de telecom din lume, spun mai multor surse din companie citate de agenţia de presă Reuters.

Producătorul de echipamente caută cumpărători pentru unitatea sa de câteva luni, iar vânzarea tuturor activelor ar aduce aproximativ 1,5 miliarde de euro.

Printre potenţialii cumpărători s-a aflat şi compania Siemens Enterprinse Communication împreună cu un fond de investiţii Gores Group, dar s-a retras din licitaţie, sursele afirmând că grupul Gores încă mai doreşte să achiziţioneze o parte din unitatea Alcatel-Lucent.

Aspect Software, o companie din portofoliul firmei de investiţii Golden Gate Capital, este de asemenea interesată de divizia companiei Alcatel-Lucent, potrivit The Wall Street Journal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO