Business Hi-Tech

Alcatel Lucent mai angajează 200 de ingineri la Timişoara

14.07.2010, 23:49 198

Alcatel Lucent, unul dintre cei mai mari furnizori mondiali deechipamente telecom, va angaja în acest an aproape 200 de inginerila centrul de cercetare dezvoltare din Timişoara.
"Până la finele anului vom avea aproape 200 de noi angajaţi ladivizia care se ocupă de tehnologiile de telefonie mobilă", adeclarat pentru ZF Raoul Ros, directorul general al Alcatel LucentRomânia.
Creşterea personalului vine pe fondul implicării mai mari acentrului de la Timişoara în activităţile de cercetare-dezvoltareale Alcatel Lucent într-una dintre cele mai spectaculoasetehnologii dezvoltate în acest moment la nivel mondial, care le vapermite operatorilor de telefonie să ofere internet mobil la vitezede peste 100 Mbps - accesibile în acest moment doar prin reţelefixe.
De la începutul anului, numărul de ingineri români care lucrează ladezvoltarea portofoliului de tehnologii 4G sau LTE (Long TermEvolution) a crescut de la 20 la aproape 80, iar ţinta pentrufinele anului este ca departamentul să ajungă la 250 de persoane.La finele anului trecut, compania avea aproape 1.800 de angajaţi înRomânia. O parte dintre ingineri vor fi transferaţi de la altedivizii ale Alcatel, dar compania caută şi absolvenţi aifacultăţilor tehnice (telecomunicaţii, electronică, automatică),care vor urma un program de training de 3 luni, inclusiv înstrăinătate, înainte de a-şi începe lucrul la centrul de cercetaredezvoltare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO