Serviciul “cash către mobil”

Alianţă între Vodafone şi MoneyGram: Românii pot primi bani din străinătate direct pe telefon prin platforma M-Pesa

7 mar 2016 Autor: Adrian Seceleanu

Valentin Ştefan, Director Business Development în cadrul Vodafone România.

Vodafone România, numărul doi pe piaţa locală de telefonie mobilă şi MoneyGram - unul dintre cei mai mari furnizori internaţionali de servicii de transfer de bani şi de plată, au lansat un serviciu inovator de transfer internaţional de bani care le permite românilor să primească bani din străinătate prin platforma M-Pesa a Vodafone, din peste 125 de ţări din lume.

“Cu noul serviciu, clienţii MoneyGram pot să trimită bani din străinătate către utilizatorii Vodafone România, instantaneu şi într-un mod securizat. Abonaţii Vodafone România şi utilizatorii Cartelei Vodafone pot primi bani provenind din transferuri internaţionale realizate din orice locaţie MoneyGram în peste 125 de ţări şi pot folosi imediat banii rapid, direct de pe telefoanele lor mobile”, conform datelor comunicate de companie.

“Având în vedere că jumătate din populaţia României fie nu are un cont bancar fie preferă să plătească în cash (conform unor date ale Băncii Mondiale), MoneyGram salută parteneriatul cu Vodafone România ce oferă acces milioanelor de români la o nouă opţiune de transfer de bani simplă, rapidă şi de încredere. Acest nou serviciu oferă românilor din întreaga ţară, posibilitatea de a primi bani de la prietenii şi familia din străinătate, direct pe telefonul mobil Vodafone”, a spus Radu Pojoga, Director Regional pentru Sud-Estul Europei MoneyGram. ”Suntem mândri că, prin ceea ce facem în fiecare zi, reuşim să oferim familiilor accesul rapid la banii trimişi de cei care lucrează în străinătate, reuşind astfel să îşi acopere cheltuielile zilnice, urgenţele sau chiar să îşi sărbătorească o ocazie specială.”

“Vodafone România pune la dispoziţie peste 350.000 de locaţii MoneyGram din toată lumea de unde clienţii pot trimite bani în România, direct pe telefonul mobil al beneficiarului. Serviciul foloseşte o platformă tehnologică unică-prima platformă mobilă de pe piaţa din România ce le permite românilor să primească bani din străinătate având acces imediat şi în regim non-stop la aceste fonduri” a spus Valentin Ştefan, Director  Business Development în cadrul Vodafone România.

Utilizatorii Vodafone care au un cont M-Pesa pot retrage banii primiţi în toate locaţiile M-Pesa din ţară sau îi pot folosi direct de pe telefonul mobil pentru a-i trimite mai departe către prieteni sau rude, pot face reîncărcări pe Cartela Vodafone, pot plăti facturi de utilităţi sau pot face plata către diverşi comercianţi.

Serviciul M-Pesa nu presupune existenţa unui cont bancar sau a unei conexiuni la net şi poate fi folosit şi de pe telefoane simple, nu doar de pe smartphone-uri. Contul clientului este asociat cu numărul de mobil, iar acesta este activat după prezentarea unui act de identitate. Serviciul este activat gratuit şi nu presupune plata unei taxe lunare, comisioane fiind plătite însă pentru operaţiuni.

 
Cuvinte cheie:
vodafone
, moneygram
, m-pesa
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide