Business Hi-Tech

Amazon inaugurează în mai noul centru de dezvoltare din Bucureşti. La Iaşi, gigantul american are 1.000 de IT-işti

Amazon inaugurează în mai noul centru de dezvoltare din...

Autor: Adrian Seceleanu

30.04.2018, 00:03 1008

Gigantul american Amazon, cel mai mare retailer online din lume, va inaugura luna viitoare noul său centru de dezvoltare din România, deschis în Bucureşti, conform unui anunţ transmis de companie.

Amazon, care avea deja un centru cu aproape 1.000 de angajaţi în Iaşi, a început anul trecut demersurile de extindere spre Capitală, unde a semnat pentru închirierea de birouri în clădirea A din Globalworth Campus.

Dezvoltatorul Globalworth a confirmat în luna noiembrie a anului trecut că a semnat cu Amazon pentru clădirea A. Potrivit datelor ZF, Amazon a contractat în Globalworth Campus peste 13.000 mp.

Centrul de dezvoltare din Iaşi al Amazon are patru departamente: Technology Development, Compliance Operations, Retail Services şi Digital Imaging, şi un total de aproape 1.000 de angajaţi.

Afacerile Amazon Development Center România au crescut în 2017 cu 45% la 155,6 milioane lei, conform datelor de la Finanţe. Profitul net a înregistrat o creştere şi mai mare, de aproape 90%, ajungând astfel la 9,2 milioane lei. Pe plan global, Amazon a înregistrat în primul trimestru al acestui an vânzări nete de 51 mld. dolari, mai mari cu 43% faţă de anul anterior şi un profit net de 1,6 mld. dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO