Business Hi-Tech

Amazon vrea să se extindă în zona jocurilor video şi cumpără dezvoltatorul de jocuri GameSparks

Amazon vrea să se extindă în zona jocurilor video şi...

Autor: Ioana Nita

06.03.2018, 00:00 169

Gigantul american Amazon, cel mai mare retailer online din lume, a confirmat achiziţia companiei GameSparks din Marea Britanie, care le pune la dispoziţie dezvoltatorilor de jocuri video o platformă în cloud, scrie portalul Techcrunch.

Valoarea achiziţiei nu a fost făcută public, însă estimările din piaţă o situează la peste 10 milioane de dolari. Achiziţia GameSparks face parte din planul Amazon de a se extinde în zona de jocuri video.

GameSparks a fost fondată de Griffin Parry (CEO), Gabriel Page (directorul tehnic) şi John Griffin (directorul de operaţiuni). Platforma dezvoltată de GameSparks este compatibilă cu toate marile aplicaţii de jocuri precum Unreal, Unity, PS4, XBOX, iOS, Google Play şi Steam.

Rovio, Ubisoft, Square Enix şi Bandai Namco. Compania a atras o finnaţare de doar 820.000 dolari de la un grup de investitori din care au făcut parte Enterprise Ireland şi Jeff Allen, Joseph Murray şi Paul Bushell. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO