Business Hi-Tech

Americanii de la 3Pillar Global angajează 100 de persoane anul viitor

Americanii de la 3Pillar Global angajează 100 de...

Autor: Ioana Nita

25.11.2014, 00:05 1137
3Pillar Global România, subsidiara locală a com-paniei americane cu acelaşi nume specializată în dez­vol­tarea de software la comandă, are în plan să-şi mărească echipa cu circa 100 de persoane anul viitor, analizând posibilitatea deschiderii unui nou sediu.
 
Sediul central al 3Pillar Global din România este la Cluj-Napoca, compania având un centru şi în Timişoara, în care lucrează în prezent aproximativ 300 de persoane în total.
 
„În principiu ne vom dezvolta în Cluj şi Timişoara, dar dacă nevoia va fi foarte mare, se poate ca Iaşiul să fie o soluţie sau un loc din zona transfrontalieră a României care ne va aduce un plus de diversitate“, a declarat Cătălin Ştef, prim-vicepreşedinte pentru ope-raţiuni internaţionale în cadrul companiei multina­ţionale 3Pillar Global şi totodată director general pentru operaţiunile din România şi India.
 
Ştef este de altfel fondatorul companiei Dacomy, firma locală înfiinţată în 2003, al cărei acţionariat a trecut printr-o serie de schimbări până în 2010, când a fost preluată integral de 3Pillar Global. Structura acţionariatului Dacomy s-a mo­difi­cat pentru prima oară în 2005, când 50% din acţiuni au fost cum­pă­rate de ame­ricanii de la Devix, compania redenu­min­du-se Devix Corpo­ra­tion SRL Ro­mâ­nia. Ulterior, com­pania-mamă Devix şi subsi­dia­ra din România au fost preluate de B2X Cor­po­ration în 2007. Un an mai târziu însă Lever Point a achi­ziţionat B2X Corpo­ration, Ştef rămânând acţionar în cadrul subsidiarei locale până la preluarea 3Pillar Global.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO