Business Hi-Tech

Americanii de la Office Depot cauta un manager roman pentru centrul de servicii de la Cluj

Americanii de la Office Depot cauta un manager roman pentru centrul de servicii de la Cluj

Office Depot a ajuns la peste 200 de angajati la centrul de servicii din Cluj, deschis in luna noiembrie a anului trecut

09.06.2008, 13:21 231

Compania americana Office Depot va transfera la Cluj-Napoca, pana la sfarsitul acestui an, operatiunile financiare din Germania, Olanda, Belgia, Spania si Italia. Office Depot va angaja inca 173 de oameni.
Office Depot, care anul trecut in noiembrie a deschis un centru de servicii financiare la Cluj, lucreaza in prezent cu 227 de angajati.
Concernul american s-a mutat luna trecuta intr-o noua locatie din cadrul Iulius Business Center, urmand ca la sfarsitul lui 2008 echipa locala sa fie completa si sa numere 400 de oameni. Office Depot cauta in prezent o persoana care sa preia responsabilitatile biroului din Romania, de preferinta un manager roman cu experienta in domeniu.
Potrivit conducerii Office Depot, pana la finele acestui an la Cluj vor fi transferate complet operatiunile financiare ale companiei din toate birourile din Europa. "Pana in acest moment am transferat operatiunile financiare din Marea Britanie si Franta, urmand ca in urmatoarele luni sa mutam activitatile contabile si de relatii cu clientii din Germania, Olanda, Belgia, Spania si Italia. Astfel ca in prezent angajam persoane care vorbesc limba germana si care au studii economice de specialitate", a declarat Mattijs Backx, director financiar al Office Depot si manager pentru operatiunile din Romania.
Backx a mai spus ca la Cluj-Napoca va fi singurul centru de servicii financiare al companiei in Europa, iar inainte de a fi aleasa aceasta locatie au fost luate in considerare toate orasele mari din Romania, dar si din alte zone ale Europei. "Alegerea Clujului nu a fost foarte dificila deoarece sunt putine orasele in care poti gasi atat de multi vorbitori de limbi straine, care sa si aiba studii economice de specialitate. Pentru partea de relatii cu clientii am angajat si persoane care nu au studii economice, dar care vorbesc fluent macar o limba straina", a precizat Mattijs Backx.
Deschiderea centrului de servicii financiare la Cluj-Napoca inseamna ca 400 de pozitii, existente pana acum in Olanda, Germania, Elvetia, Austria, Belgia, Franta, Italia, Israel, Spania si Marea Britanie, vor fi transferate aici. "Recrutam candidati locali si oferim si pozitii celor care vor sa se transfere la Cluj. Angajatii din tarile unde nu vom mai avea servicii financiare sunt incurajati fie sa se indrepte catre alte birouri Office Depot, fie sa aplice pentru alte functii in cadrul companiei", a afirmat Dirk Collin, executive vice-president si managing director pentru Europa al Office Depot.
Acesta a mai spus ca gestionarea operatiunilor financiare din Europa intr-un singur birou va genera o eficientizare a acestor activitati. "Centrul de servicii financiare din Cluj are un important avantaj economic, acela de a uni produsele financiare divizate si tranzactiile clientilor din mai multe tari intr-un singur centru paneuropean", a precizat Dirk Collin.
Potrivit conducerii, Office Depot va angaja 80 de vorbitori de limba germana, 40 de angajati care vorbesc limba olandeza, precum si 60 care vorbesc limbile spaniola si italiana. "Anunturilor noastre de angajare au raspuns si romani care locuiesc in acest moment in Olanda si Germania si care sunt interesati sa se intoarca acasa. Nu sunt foarte multe solicitari, insa estimam ca in momentul in care vom face tranzitia serviciilor financiare din Italia si Spania, vom avea mai multe cereri din partea romanilor care locuiesc acolo", a afirmat Mattijs Backx.
Concernul american a inchiriat o suprafata de 3.750 mp, ceea ce inseamna doua etaje si jumatate din Iulius Business Center, fiind in acest moment cel mai mare chirias al cladirii de birouri. Iulius Business Center are o suprafata totala de 7.500 mp, fiind una dintre cladirile de birouri clasa A din Cluj-Napoca. Imobilul are 5 niveluri si aproximativ 1.300 mp pe nivel.
Valoarea investitiei realizate pentru constructia cladirii de birouri se ridica la 12 milioane de euro. Cladirea de birouri din Cluj este prima construita in cadrul unui proiect al Iulius Group, in urma solicitarilor primite din partea clientilor, in locatiile anterioare, potrivit reprezentantilor companiei.
Pe langa Office Depot, in cladirea de birouri dezvoltata de Iulius Group a mai inchiriat spatii compania Genpact, furnizor de servicii de business si solutii tehnologice, fosta divizie a General Electric, care anul trecut a deschis un centru de Business Process Outsourcing (BPO) pe piata locala. Concernul va dispune de 3.000 mp in cadrul Iulius Business Center. De asemenea, compania de IT Endava a anuntat ca va muta o parte din operatiunile pe care le deruleaza pe piata clujeana in incinta cladirii de birouri din Iulius Mall Cluj. Office Depot este o companie multinationala, care furnizeaza produse si servicii pentru birou. Primul magazin Office Depot s-a deschis in 1986, in Florida. Office Depot realizeaza vanzari anuale de produse si servicii in valoare de 15,5 mld. dolari, din care 4,9 mld. dolari din comertul online. Compania, listata la Bursa din new York din 1991, este prezenta in 43 de tari, are 1.600 de magazine deschise la nivel mondial si lucreaza cu peste 49.000 de angajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO