Business Hi-Tech

Americanii de la TiVo fac centru de cercetare-dezvoltare la Iaşi

Americanii de la TiVo fac centru de cercetare-dezvoltare...

Autor: Ioana Nita

27.01.2015, 00:06 2363
Compania americană TiVo, care a lansat în 1999 recorderul video digital (DVR) cu acelaşi nume, a încheiat un parteneriat cu furnizorul de soluţii şi servicii IT Ness Software Engineering Services (SES) pentru extinderea activităţii de cercetare-dezvoltare.
 
Astfel, compania americană va avea un centru de cercetare-dezvoltare în România, la Iaşi, unde specialiştii vor contribui la dezvoltarea produselor TiVo. Pentru început Ness SES va oferi americanilor de la TiVo o echipă de cercetare-dezvoltare, urmând ca apoi compania să transforme centrul din Iaşi într-o facilitate proprie.
 
„După o evaluare riguroasă, am stabilit că România este  locaţia noului nostru centru de inginerie. Creşterea noastră ca lider global pe piaţa serviciilor TV cu plată se va intensifica semnificativ prin accesul la forţa de muncă capabilă din domeniul ingineriei din România. Pe măsură ce adăugăm personal echipelor noastre din Silicon Valley, vom putea spori eficienţa generală a activităţilor noastre de cercetare şi de dezvoltare, precum şi eforturile noastre în ceea ce priveşte dezvoltarea de set top box-uri şi de produse mobile“, a declarat Dan Phillips, director operaţional şi prim-vicepreşedinte în cadrul TiVo.
 
Semnarea parteneriatului cu Ness SES face parte din strategia TiVo de a-şi extinde operaţiunile în Europa.
 
Compania americană este specializată în furnizarea echipamentelor de tip DVR care permit înregistrarea automată a programelor de la TV, oferind astfel o serie de funcţii precum punerea pe pauză a transmisiunii TV în direct şi derularea programului cu până la 30 de minute în urmă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO