Business Hi-Tech

Anca Zamfirescu,GfK România: În ultimii 10 ani s-au vândut smartphone-uri în valoare de 3 miliarde de euro

Anca Zamfirescu,GfK România: În ultimii 10 ani s-au...

Autor: Ştefan Stan

22.05.2017, 10:12 200

Din 2007 până în prezent s-au vândut smartphone-uri în valoare de 3 miliarde de euro în România. Estimăm că în 2017 vom ajunge la jumătate din populaţie utilizatori de Internet pe mobil, a declarat Anca Zamfirescu, Head of Digital Marketing Intelligence, GfK România, în cadrul conferinţei ZF Mobilio'17.

În lumea internetului comunicarea este din ce în ce mai vizuală şi este din ce în ce mai publică, către audienţe din ce în ce mai mari. Această comunicare vizuală se întâmpla înainte pe calculator, dar odată cu răspândirea smartphone-urilor şi cu obiceiul de a accesa Internetul pe mobil, a ajuns pe mobil, a spus ea.


Ce a mai declarat Anca Zamfirescu:

34% dintre persoane au accesat anul trecut reţele de socializare de pe telefonul mobil. O creştere mai înceată o are navigarea şi obţinerea de ghidaţii de orientare. Este o activitate care nu targetează pe toată lumea. .

Folosim din ce în ce mai multe ecrane, se combină ecranele.18% dintre persoane folosesc reţelele sociale doar pe calculator. 13% doar pe mobil. Un procent semnificativ foloseşte şi pe calculator şi pe mobil. De asemenea, modul în care împărtăşesc cu alţii imagini sau video s-a schimbat. Mobilul capătă un rol de în ce în ce mai important în comunicare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO