Business Hi-Tech

ANCOM: 1,3 milioane de români utilizează servicii de internet mobil 4G

ANCOM: 1,3 milioane de români utilizează servicii de...

Autor: Ioana Nita

11.12.2015, 17:08 777

Conexiunile mobile de internet în bandă largă au crescut cu 22% în prima jumătate a acestui an, la 12,7 milioane, cel mai mare avans fiind înregistrat pe segmentul tehnologiei 4G, potrivit datelor furnizate de ANCOM, autoritatea de reglementare în comunicaţii. Numărul conexiunilor la internet mobil prin 4G a ajuns la 1,3 milioane în primele şase luni ale anului, de cinci ori mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. 

Din numărul total de conexiuni mobile în bandă largă, 7,4 milioane sunt pe bază de abonament, iar restul pe bază de cartele preplătite. Cele 2,3 milioane de conexiuni mobile la internet care s-au adăugat în prima parte anului sunt de asemenea bazate preponderent pe abonamente de servicii telecom Đ 87%.

În aceste condiţii, rata de penetrare a internetului de mare viteză a ajuns la 64% la 100 de locuitori, cu 12 puncte procentuale mai mare comparativ cu acelaşi interval al anului trecut. Astfel, traficul de date realizat prin intermediul conexiunilor mobile s-a majorat cu 87% în primul semestru al anului, la 38,4 mii de TB.

ăDacă se compară cele două perioade, traficul mediu lunar pe conexiune a crescut de la 0,24 GB la 0,39 GB, ceea ce denotă o intensificare a utilizării serviciilor de internet mobil“, conform raportului ANCOM.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO