Business Hi-Tech

ANCOM lansează în dezbatere publică accesul şi tarifele la infrastructura Netcity

ANCOM lansează în dezbatere publică accesul şi...

Autor: Departamentul Economic

12.10.2018, 15:02 122

Netcity are obligaţia să asigure accesul la infrastructura în condiţii echivalente tuturor furnizorilor de reţele publice de comunicaţii electronice care solicita sau beneficiază deja de acces la infrastructura, dacă aceştia se află în circumstanţe echivalente. În cazul în care dezvoltatorul acordă condiţii mai favorabile unui furnizor, atunci are obligaţia să acorde aceleaşi condiţii tuturor furnizorilor, pe baze nediscriminatorii. Totodată, Netcity are obligaţia să asigure acces la infrastructura cel puţin în aceleaşi condiţii, inclusiv în ceea ce priveşte calitatea, cu cele pe care şi le aplică sau pe care le aplică persoanelor juridice din acelaşi grup şi să trateze în acelaşi interval de timp cererile de acces la infrastructura sau solicitările de informaţii transmise de furnizori.

Pentru respectarea principiului transparenţei, dezvoltatorul proiectului are obligaţia de a publica pe pagină de internet informaţii generale privind lista străzilor şi imobilele acoperite de reţea, termenul de soluţionare a cererilor de acces şi indicatorii de calitate pentru furnizarea serviciilor de acces.

Dezvoltatorul are la dispoziţie un termen de cel mult 60 de zile de la data comunicării deciziei ANCOM pentru a pune în acord contractele în vigoare cu dispoziţiile deciziei.

Durată contractului de acces la infrastructura se stabileşte prin negociere între părţi şi poate fi cuprinsă între 3 ani şi 5 ani, în funcţie de solicitarea furnizorului de reţele publice beneficiar.

ANCOM propune şi o reducere pentru tarifele practicate de Netcity, fundamentate în funcţie de costuri, pe baza unui model de calculaţie realizat în conformitate cu un sistem de criterii transparente, obiective şi justificate, utilizând drept standard costurile istorice.

Tarifele maxime practicate de Netcity Telecom nu vor depăşi: 75,97 euro/km/lună pentru serviciul Tubecity Transport (în prezent între 85 şi 120 de euro/km/lună); 3,02 euro/buc. pentru serviciul Tubecity Racord tip A (lungime maximă 20 metri) (în prezent 10 euro/buc); 10,87 euro/buc. pentru serviciul Tubecity racord tip B şi special (lungime peste 20 metri) (în prezent între 20 şi 50 euro/buc)

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO