Business Hi-Tech

ANCOM: Orange a revenit în trim. 2 pe primul loc în topul vitezelor la net mobil pe download. Podium împărţit cu Vodafone pe vitezele la upload

Autor: Adrian Seceleanu

09.08.2016, 14:33 35734

Orange, cel mai mare jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, a revenit în al doilea trimestru pe primul loc în topul celor mai mari viteze de descărcare a datelor pentru serviciile de internet mobil pentru clienţii cu abonament, şi a fost la un pas de a fi lider absolut din punct de vedere al vitezelor, clasându-se pe primul loc în 7 din cele 8 categorii măsurate de platforma netograf.ro operată de Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), pe baza testelor realizate de utilizatori.

Cu o viteză medie de descărcare (download) a datelor de 40,16 Mbps în interiorul clădirilor (indoor) şi de 48,82 Mbps în exterior (outdoor), Orange a avut cea mai bună performanţă de pe piaţă pe segmentul de abonamente, conform datelor ANCOM. În primul trimestru compania pierduse primul loc în faţa Vodafone.

În ce priveşte viteza de încărcare a datelor, Orange s-a clasat pe primul loc în trei din cele patru teste de pe platforma netograf.ro, clasându-se pe al doilea loc, după Vodafone, doar la viteza de încărcare a datelor în exterior pe segmentul clienţilor cu cartele preplătite.

Telekom şi RCS&RDS, cu reţele mobile mai puţin dezvoltate, rămân pe locurile 3 şi 4 în clasamentele realizate de ANCOM.

De notat este totuşi că aceste clasamente ale ANCOM sunt realizate pe baza unui număr limitat de teste, realizate de utilizatorii interesaţi pe platforma netograf.ro a autorităţii de reglementare. Spre exemplu utilizatorii Orange au realizat în al doilea trimestru din acest an 1.699 teste iar utilizatorii Vodafone 2.161.

Viteză date abonament

Viteză date cartelă

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO