Business Hi-Tech

Anual, în România se vând iPhone-uri de peste 20 mil. euro, care generează peste 20% din traficul de internet mobil

Anual, în România se vând iPhone-uri de peste 20 mil....

Autor: Adrian Seceleanu

20.10.2013, 16:52 1245
„În prezent sunt mai mult de 500.000 de români care accesează Facebook folosind unul din modelele de iPhone, cel mai popular fiind iPhone 4“, spune Dan Vîrtopeanu de la compania Breeze Mobile.
 
Compania americană Apple, care va lansa pe 25 octombrie în România prin intermediul operatorilor Cosmote, Orange şi Vo­dafone noua sa generaţie de iPhone, compusă pentru prima oară în istorie din mai multe modele fiecare disponibile în culori diferite, are venituri anuale de pe piaţa locală de aproximativ 20 de milioane de euro, potrivit unor estimări care iau în calcul un preţ mediu de vânzare de 400 de euro şi circa 50.000 de unităţi vândute prin canale oficiale.
 
„Apple are o cotă de 4,3% din piaţa locală de smart­phone-uri din punctul de vedere al smartphone-urilor vândute. Având însă în vedere preţul mediu mult mai ridicat decât cel al altor smartphone-uri de pe piaţă, din punct de vedere valoric iPhone-urile au 12% din piaţa locală a smart­phone-urilor. Luând în calcul cele două informaţii, se poate estima că Apple vinde în Ro­mânia prin canalele oficiale - pentru care există date măsurate de companii de analiză - circa 50.000 de iPhone-uri, în valoare de peste 20 de milioane de euro“, a declarat pentru ZF o sursă de pe piaţa de comunicaţii, familiară cu cotele de piaţă ale producătorilor de telefoane mobile.
 
Oficial, Apple nu oferă date privind vânzările în fiecare ţară în care este prezentă.
 
Câte iPhone-uri sunt deja în buzunarele clienţilor din România? Operatorii sau retailerii locali nu au voie să ofere date privind vânzările de mobile Apple sau numărul de iPhone-uri pe care le „văd“ în reţea. Totuşi, terminalele Apple apar în statisticile agenţiilor care gestionează campanii de marketing în mediul digital, în condiţiile în care companiile vor să ştie, între altele, ce telefoane au utilizatorii.
 
 Aceste date arată că sunt peste o jumătate de milion de români care accesează Facebook de pe iPhone, a precizat pentru ZF Dan Vîrtopeanu - Managing Partner al Breeze Mobile (parte a Leo Burnett Group România). „În prezent sunt mai mult de 500.000 de români care accesează Facebook folosind unul din modelele de iPhone, cel mai popular fiind iPhone 4.“

Citiţi continuarea articolului aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.10.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO