Business Hi-Tech

Anuar ZF Cei mai mari jucători din economie. Fără achiziţii şi fuziuni, nicio schimbare în topul celor mai mari jucători din telecom

Anuar ZF Cei mai mari jucători din economie. Fără...

Autor: Adrian Seceleanu

22.06.2017, 19:17 240

Orange şi Vodafone, care domină cel mai puternic segment al pieţei locale de comunicaţii - telefonia mobilă -, au înregistrat şi anul trecut cele mai mari câştiguri nete din întreaga industrie.

Subsidiara grupului francez Orange şi-a consolidat anul trecut poziţia de lider al pieţei locale de comunicaţii atât din punctul de vedere al veniturilor, cât şi al profitului net şi al numărului total de clienţi, arată datele raportate de companie şi cele disponibile la Ministerul Finanţelor Publice.

Vodafone, al doilea jucător de pe piaţa de telefonie mobilă, şi-a păstrat a doua poziţie pe piaţa de telecom, înregistrând creşteri ale veniturilor şi ale profitului net, chiar dacă operatorul nu a intrat, cel puţin pentru moment, şi pe segmentul comuni­caţiilor fixe şi al serviciilor de televiziune, care au o contribuţie importantă în formarea veniturilor pe care le au principalii săi rivali.

Anul 2016 a fost unul fast pentru compania de cablu RCS&RDS, care a raportat cea mai mare creştere a veniturilor de pe piaţă, şi un avans consistent al numărului de clienţi, în special pe telefonie mobilă şi internet fix. Pe de altă parte, pierderile nete ale companiei s-au accentuat, apropiindu-se de plafonul de 60 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO