Business Hi-Tech

Apel Visa: Trebuie să evităm apariţia unui haos la sistemele de plată pentru încărcarea vehiculelor electrice

Apel Visa: Trebuie să evităm apariţia unui haos la...

Autor: Adrian Seceleanu

03.02.2022, 00:00 219

Visa a lansat un apel de evitare a haosului în ceea ce priveşte sistemele de plată dedicate punctelor de încărcare a vehiculelor electrice din Europa, susţinând că este nevoie de standardizare şi interoperabilitate.

„În prezent, nu există un standard larg răspândit în industrie pentru acceptarea plăţilor la punctele de încărcare a vehiculelor electrice. Consumatorii din Europa, adesea, nu au posibilitatea de a alege metoda de plată şi sunt forţaţi să utilizeze o singură opţiune (de exemplu, înrolarea într-o aplicaţie sau program de furnizor) sau ajung chiar în situaţia să nu-şi poată încărca vehiculul deoarece nu deţin abonamentul necesar. Doar un număr mic de ţări europene, un exemplu fiind Germania, au legiferat în favoarea unei abordări standardizate”, conform Visa. 

„Credem că adoptarea pe scară largă a vehiculelor electrice este esenţială pentru a ajuta Europa să îşi atingă obiectivele privind neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon. Garantarea faptului că oamenii pot plăti cu uşurinţă la încărcare este esenţială dacă dorim ca aceştia să decidă în favoarea vehiculelor electrice. Deocamdată, nu este cazul. Credem că acest lucru trebuie să se schimbe, astfel încât consumatorii să beneficieze de alegerea pe care o merită. Vrem să avem un rol în găsirea unor soluţii la această provocare, motiv pentru care am lansat o dezbatere în industrie cu privire la modul în care plăţile contactless şi digitale pot fi acceptate ca standard. De asemenea, aşteptăm cu nerăbdare să participăm la discuţii în calitate de membru CharIN pentru a avansa cu acest subiect”, a declarat Charlotte Hogg, CEO al Visa Europa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO