Business Hi-Tech

Aplicaţia care îţi spune cum te simţi

Aplicaţia care îţi spune cum te simţi

Autor: Luciana Georgescu

15.03.2014, 19:51 470

O aplicaţie care poate interpreta starea de spirit a utilizatorului pe baza unei analize vocale va fi lansată de Beyond Verbal Communications Ltd. dezvoltatorul software în recunoaşterea vocală cu sediul in Tel Aviv, scrie The Wall Street Journal.

Utilizatorii aplicaţiei Moodies trebuie să vorbească în jur de 20 de secunde la microfon, urmând ca pe baza informaţiilor preluate să fie realizată o analiză emoţională care va fi corelată cu o animaţie. Rezultatul poate fi distribuit pe Facebook, Twitter sau pe adresa de email.

Moodies poate fi folosită pentru a identifica situaţii de fraudă, pentru realizarea de controale în aeroporturi, pentru a veni în ajutorul operatorilor call-center sau pentru a analiza vocea unui candidat în timpul interviului, potrivit dezvoltatorilor din Tel Aviv.

Anumiţi experţi în interpretare vocală şi-au arătat îngrijorarea legată de acurateţea analizei, în timp ce Gwendolen Morgan, un asociat al Bidmans LLP (o firmă de avocatură din Londra care se ocupă de drepturile omului) s-a arătat îngrijorat de încălcări ale anumitor clauze de confidenţialitate//dreptului la intimitate, în funcţie de modul în care se efectuează, foloseşte şi distribuie analiza.

Amir Liberman, fondatorul Nemesysco, implicat în dezvoltarea aplicaţiei a declarat că firma a venit cu o propunere de 120 de parametri vocali care pot fi corelaţi cu emoţiile umane. Prin folosirea algoritmilor, tehnologia poate identifica anumite tipare sau anomalii pentru a le asocia cu diferite stări emoţionale, precum stres, entuziasm sau confuzie. El a mai declarat că beneficiile oferite de Moodies prevalează asupra oricărei încălcări a vieţii private.

Dan Emodi, vice-preşedintele de marketing al Beyond Verbal a declarat că software-ul se bazează pe mai mult de trei ani de cercetare. Pe baza feedback-ul primit de la utilizatori, spune el, aplicaţia smartphone are o rata de acurateţe de 80%.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO