Business Hi-Tech

Aplicaţia zilei: WalletBuzz

  Aplicaţia zilei: WalletBuzz

Autor: Ioana Nita

09.10.2013, 21:06 1002

Nume: WalletBuzz

Platformă soft: Google Android, Apple iOS, va fi disponibilă şi pentru Windows Phone şi BlackBerry până la sfâşitul lui 2013

Preţ: gratuit

Dezvoltator: WalletBuzz SRL (fondatori - Bogdan Dinu, Bogdan Onofrei şi Putinelu Mihai)

Funcţionalitate: aplicaţia le permite utilizatorilor să vadă care sunt promoţiile şi ofertele retailerilor din oraş direct de pe smartphone sau tabletă şi să achiziţioneze vouchere de reducere. WalletBuzz foloseşte locaţia dispozitivului mobil al utilizatorului, informaţie preluată de la modulul GPS  sau din reţeaua de date mobile sau Wi-Fi la care este conectat gadgetul, pentru a-i transmite acestuia care sunt ofertele şi promoţiile comercianţilor din apropiere. 

Utilizatorul poate selecta din aplicaţie una dintre categoriile în care sunt încadraţi comercianţii, precum Restaurants&Bars, Health&Beauty, Fashion, Electronics&Retail, Auto, sau Financial&Business, iar apoi alege comerciantul pe care îl doreşte şi apasă butonul de voucher. Pentru a avea acces la promoţie, utilizatorul trebuie să prezinte codul voucherului primit la comerciant. În cazul în care doresc, utilizatorii au posibilitatea de a primi notificări dintr-o anumită categorie atunci când se află în proximitatea locaţiilor partenere (push message).

Promoţiile afişate de aplicaţie sunt cele generale pe care le au comercianţii, disponibile pentru publicul larg, dar există şi oferte destinate exclusiv utilizatorilor WalletBuzz.  În prezent, WalletBuzz are 60 de companii partenere, printre care se numără Inmedio, MedLife, Nissa, Bata România, Otter, Nomasvello, Silhouette, 1Minute, Wuxing, Geta Voinea, New Look, The Body Shop şi Gett’s Hair Studios. Pentru a fi partener al WalletBuzz, comerciantul trebuie să achite un abonament lunar fix/locaţie al cărui cost este în medie de 50 euro pe lună, în funcţie de numărul de locaţii şi de tipul de abonament ales.

În decurs de un an, aplicaţia a atras peste 16.000 de utilizatori, iar până la finalul anului vor fi 25.000 de utilizatori, potrivit estimărilor lui Bogdan Dinu, unul dintre cei trei fondatori ai aplicaţiei. El estimează de asemenea că veniturile generate de aplicaţie ajunge la 20.000 euro la sfârşitului acestui an. Aplicaţia WalletBuzz a câştigat premiul Gold Prize - Best Use of Mobi Advertising acordat de Ziarul Financiar la evenimentul ZF Mobilio 2013.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.10.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO