Business Hi-Tech

Aplicaţie pentru hotelieri dezvoltată de un puşti din Constanţa

Aplicaţie pentru hotelieri dezvoltată de un puşti din...

Autor: Ioana Nita

08.09.2014, 00:04 2833

Alexander Stoica-Marcu, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Mihai Emi­nescu“ din Constanţa, şi-a deschis un bu­siness încă de dinainte să termine liceul şi a dez­voltat o aplicaţie software pentru turişti, Serve Hotel, prin intermediul căreia aceştia au la dispoziţie toate facilităţile hotelului la care sunt cazaţi direct de pe smartphone sau tabletă - îşi pot face o programare la spa sau la restaurant, pot comanda mâncare, vi­zualiza in­formaţii cu privire la serviciile hotelului etc.

„Am observat câteva probleme foarte mari în calitatea serviciilor de turism: ba­riera lingvistică, primirea târzie a comen­zilor, neconfirmarea comenzilor şi lipsa infor­maţiilor cu privire la facilităţile unităţi­lor de turism oferite clienţilor. Astfel, mai multe experienţe neplăcute proprii au dus la crearea Serve Hotel. Serve Hotel este o aplicaţie software dedicată turiştilor deja cazaţi, care pune la dispoziţia acestora toate facilităţile unităţilor de turism prin orice device conectat la internet“, a spus Stoica-Marcu. El a explicat că prin intermediul aplicaţiei turiştii îşi pot rezerva un loc la spa, restaurant, plajă, pot stabili detaliile unei rezervări (dată, oră, număr de persoane), pot vizualiza meniul online (preţurile/ gra­maj/ingredientele), pot comanda produse de la serviciul de catering. De asemenea, utili­za­torii pot vizualiza în cadrul aplicaţiei infor­matii despre serviciile hotelului (orar, locuri disponibile, istorie) şi pot trimite sugestii sau reclamaţii.

Investiţia iniţială în proiectul Serve Hotel, care este dezvoltat în cadrul com­paniei Mixture Industries SRL-D înfiinţată în urmă cu două luni, a fost de 5.000 de euro, fonduri proprii ale familiei antreprenorului. De asemenea, compania a primit şi câteva mii de euro de la un investitor din Bucureşti astfel încât aplicaţia să poată fi lansată pe piaţă. Companiile de tip SRL-D (SRL  - De­butant) fac parte dintr-un program guver­namental de stimulare a intrării în business a tinerilor, prin inter­mediul căruia aceştia beneficiază de anu­mite facilităţi - scutirea de la plata taxelor salariale dacă au între 2 şi 4 angajaţi şi scutirea de la plata taxelor de înfiinţare a firmei.

În prezent, aplicaţia se află încă în stadiul de dezvoltare, urmând să fie lansată pentru platformele iOS, Android, Windows Phone, cât şi în varianta web, cel mai probabil peste o lună.

„În acest moment, întrevedem un parteneriat cu o companie de software din România pentru finalizarea aplicaţiei în maxim o lună”, a menţionat Stoica-Marcu, care se ocupă de companie împreună cu fratele său în vârstă de 19 ani.

Cei doi tineri sunt susţinuţi de asemenea printr-un program de mentorship oferit de Ruxandra Ogrendil, managing partner Pathfinder Management&Consulting şi director al IMC Integral Management Consultancy International pentru regiunea Europa Centrală şi de Est.

Atuul aplicaţiei, crede Stoica-Marcu, va fi faptul că aceasta va putea fi folosită şi de turiştii străini, care vor putea accesa platforma în limba engleză sau chiar maternă, în funcţie de limbile străine pentru care optează hotelul. De altfel, tânărul antreprenor are în plan să intre atât pe piaţa din Europa, cât şi pe piaţa din Asia, iar până acum a primit deja o ofertă de de 100.000 de euro din partea unei companii japoneze de investiţii.

„De curand, am primit o ofertă de peste 100.000 de dolari din partea Nippon Venture Capitalist Co. Ltd. din Tokyo ( Japan ), pentru punerea aplicaţiei pe piaţa din Japonia”, a precizat  Stoica-Marcu.

Pentru Alexander Stoica-Marcu, acesta nu este primul proiect ca antreprenor, el având în prezent şi o mică afacere pentru personalizare de insigne - Insignus şi o companie specializată în organizarea de evenimente - Mixture Events.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO